טופו נהדר לכריך או לסלט במשרה של סויה. נהדר, כבר אמרתי? :-)
בסלט או בכריך – פשוט מושלם! לצהריים, לבוקר או לערב. תודו לי אחר – כך 🙂
.הקליקו על התמונה מימין, כדי לראות את המרכיבים ואופן ההכנה
מרכיב עיקרי: טופו
זמן הכנה: 10 דקות השריה , 25 דקות בתנור
רמת קושי: קל
סאמר רול מעולים, שווים, מאוד טעימים ולא משמינים!!!
אחד המאכלים הכי בריאים, שווים ומשביעים שתכירו.
בפירוט המרכיבים ואופן ההכנה, מצורף גם לינק לסרטון הדגמה
מרכיב עיקרי: עוף, דפי אורז
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
סלט עוף בנוסח יווני + גרסה טבעונית
נשארו לכם שאריות עוף צלוי מהשבת? קבלו מתכון פשוט וקל לסלט עוף יווני פשוט וטעים. טבעוניים? יש גם גרסה עבורכם!
הקליקו על התמונה מימין, כדי לראות את המרכיבים ואופן ההכנה
מרכיב עיקרי: ירקות
זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
אחד הדברים שהכי חשוב לדעת כשבונים תפריט – שיתאים לכם.
נשמע אולי טריוויאלי. אבל זה לא.
חלקנו ערים בלילה, חלקנו קמים מוקדם בבוקר. חלקנו אוהבים לאכול צהריים בעבודה, וחלק אוהבים לאכול את הארוחה העיקרית רק בערב בבית. חלק עושים כושר על הבוקר וחלק רק בערב או בכלל לא.
- את כל אלו יש לקחת בחשבון בבניית תפריט
- אם התפריט לא מתאים לנו ולאורח החיים שלנו – אין סיכוי שנעמוד בו.
- לכן חשוב למצוא דרך ןתמיד לתעל כל שיטה לטובתנו
שאלת השאלות – מה לאכול בבוקר? האם כדאי לאכול גם כשאנחנו לא רעבים? מדוע?
האכילה בבוקר היא להתנעת הגוף ורצוי שתהיה בשעה הראשונה ליקיצה כדי לשדר לגוף רוגע ונינוחות.
מה לאכול? יש כמה אופציות והדבר תלוי גם בהרגלי הבוקר שלכם.
עקרונית רצוי לתת משהו לגוף. לא להשאיר אותו בצום
אבל לא חייבים לתת משהו כבד.
אם יוצאים לכושר על הבוקר אז תאכלו דבר קטן לפני כמו פרי טרי למשל.
דוגמאות לארוחות בוקר טובות ומזינות עפ”י השיטה:
- כריך שיפון קל עם חצי קופסת קוטג’ 5% + ירק
- פרוסת שיפון או כוסמין עם גבינת סימפוניה 5% וירק
- פרוסה עם ביצה וסלט ירקות קטן
- יוגורט 1.5% ביו + 2 כפות גרנולה
- עד פעמיים בשבוע: טוסט גבינה צהובה 9% + ירק חתוך טרי
- קורנפלקס עם חלב
כמובן שיש לנו תפריט צמחוני .
בתפריט הצמחוני אנו עוזרים לכם להישאר צמחונים אך ללא נפילה אך ורק לתחום הפחמימתי. שזו הבעיה הכי גדולה של כל מי שמפסיק לאכול בשר.
הרבה מתחליפי הבשר הינם לא חלבוניים מספיק ואנחנו דואגים לכוון אתכם לתפריט שיהיה חלבוני מספיק ולא מעובד לעייפה.
דגים למי שאוכל
וכמובן ביסוס על גבינות וביצים בכמות נכונה ומגוונת.
- דוגמה לארוחת צהריים צמחונית למי שאוכל דגים: דג סלמון, עם 2 מנות פחמימה וירקות טריים עם כף שמן או כל כף רוטב אחר מרשימת השומנים שלנו
- דוגמה לארוחת צהריים למי שלא אוכל דגים: סלט שורשים עם 150 גרם צפתית מעודנת וחסות.
- דוגמה נוספת: סלט ניסואז הכולל שפע של ירקות טריים חינמיים ותפוח אדמה ו2 ביצים מבוססי חלבון
אחת הבעיות הגדולות אצל טבעונים, היא שהמזונות הינם לרוב מאוד פחמימתיים ואז ישנה בעיה כי עודף הפחמימות הופך לשומן ואנשים עולים במשקל ופוגעים בבריאותם.
וחבל – כי יש דרך ממש פשוטה וקלה לסדר את העניין 🙂
בתפריט הטבעוני אנו עוזרים לכם להישאר טבעונים אך ללא נפילה לפחמימתיות יתרה. שכן רבים מתחליפי הבשר אינם חלבוניים מספיק ואנחנו דואגים לכוון אתכם לתפריט שיהיה חלבוני מספיק לגופכם.
ביסוס על טופו וקטניות בכמות נכונה ומגוונת, הינם דוגמה מצוינת.
דוגמה לארוחות בוקר טבעוניות מצוינות:
- כריך טופו מושלם בסויה, לחם כוסמין, ירק טרי אחד לפחות
- ממרח עדשים ואגוזים על פרוסת לחם רגילה או ככריך לחם קלדוגמה לארוחות צהריים טבעוניות:
- טופו וירקות מוקפצים עם אורז
- קציצות עדשים, בטטה וירקות טריים
- סלט טאבולה עשיר בקינואה וקטניות מגוונות: עדשים, חומוס, שעועית.
השאלה שאני נשאלת הכי הרבה היא האם יש תפריט קורונה?
מה הכוונה? הכוונה היא לתפריט שאנחנו יכולים להסתדר בו גם בבית במידה ואנחנו לא מבשלים וצריכים להזמין מבחוץ.
חלקכם יופתעו לשמוע שלא כולם בשלנים.
אז האם חייבים להתחיל לדעת לבשל כדי לא לעלות בקורונה? התשובה היא לא.
ברור שהיה רצוי לדעת כמה דברים בסיסיים כמו לזרוק חזה עוף על מחבת או להכין אורז וכמה ירקות.
זה מבטיח לי שלא יהיו מנות שומן עודפות במנה שלי וגם לא סוכר לא מתוכנן.
אבל כאמור – אם אנחנו רוצים להזמין מבחוץ – ישנם כמה כללים שרצוי שנקפיד עליהם אם אנחנו רוצים להמשיך :לרדת במשקל או לשמור על ההישגים
- על מה חשוב להקפיד?
- אנו צריכים להקפיד על מזונות שיהיו מאוזנים מבחינת קבוצות המזון: חלבון + פחמימה + ירק בכמות הנכונה.
שהשומן במנה מחושב לי כבר - שלא יכללו חלקי חלבון בעלי אחוזי שומן גבוהים מדיי או תוספות עתירות שומן כמו חלב קוקוס וכדומה.
- שהאוכל לא יהיה מטוגן. לא החלבון ובוודאי לא הפחמימה.
- שלא יהיו תוספות שלא ידעתם עליהם במנה. אגוזים שיהיו בצד, רוטב שיהיה בצד
- שהשליטה במזון שמגיע אליכם תהיה שלכם
- אם תעשו זאת – אתם מסודרים מבחינת המשקל, המשך הירידה במשקל או השמירה על הישגיכם.
ואני כאן לשאלות כמובן
התפריט שלנו הסטנדרטי מורכב מתוך ההבנה שכולנו צריכים להרגיש שבעים במהלך היום או נכון יותר לומר לא רעבים.
אם אנחנו רעבים – סימן שאנחנו לא בכיוון הנכון.
אם יש לכם עניין בתפריט לדוגמה – כיתבו לי ואשלח
- לאן לכתוב? שילחו אימייל אל :
annie@smarteating.co.il - או דרך מערכת הפניה באתר.