בלוג
האם מים יכולים לעזור לנו לרדת במשקל?
מדוע לי לשתות? האם מים יכולים לעזור לנו לרדת במשקל? התשובה היא: בהחלט כן! .
חוסר הידע בנושא חשיבות השתיה ובעיקר שתיית המים הינו גדול ביותר ואני כאן כדי לפשט את הנושא ולהבהיר אותו עבורכם:
שתיית נוזלים בכמות שאינה מספקת – ובעיקר מים – הינה אחת הבעיות הגדולות ביותר שלנו כיום.
מדוע בעצם אנחנו לא שותים מספיק? הסיבות שאנו מספרים לעצמנו הן רבות: “אין לנו זמן” ו”אין לנו כח” הן הסיבות המושמעות בעיקר. הסיבה האמיתית לרוב לא נאמרת: אנחנו פשוט לא מבינים מדוע זה כל כך חשוב.
בעברי שקלתי 20 ק”ג יותר וכשהתחלתי בתהליך הירידה הנכון במשקל תמיד אמרתי, שאם מישהו היה מסביר לי מראש מדוע חשוב לי לשתות, ובעיקר לשתות מים, ומה התועלת שלי משתיית מים, קרי, איך זה עוזר לי בירידה במשקל – כנראה שהייתי מזמן שותה יותר.
בטוחה שגם אתם חשים כך.
לכן אני גם בטוחה שאחרי שתקראו את הנושא כאן, בהחלט תשתו יותר (בעיקר מים), ובעיקר תהנו לשתות, היות ותבינו מדוע אתם שותים ובמה זה מועיל.
אז במה מועילה השתיה לירידה במשקל ולתקינות הגוף?
1. היתרון הכי חשוב של הכנסת נוזלים לגוף עבור מי שרוצה לרדת במשקל, היא שהשתייה פשוט ממלאת לי את הגוף ומצמצמת את הקיבולת שלי וכך אני אוכלת פחות.
אני תמיד מבקשת מהלקוחות שלי שידמיינו שיש להם כמו מיכל בבטן ואת המיכל הזה אני רגילה למלא. אם אני רוצה לרדת במשקל – אני כמובן רוצה למלא את המיכל, בפחות אוכל ממה שאני הרגלתי את הגוף בעבר. אבל אז אני אהיה רעבה….
אז מה עושים? כאן נכנסת השתייה. אני שותה בתחילת הארוחה וכך גורמת ל”מיני-מלאות” בגופי. ואז כמות האוכל שאני אכניס היא כבר קטנה יותר וכבר הרווחתי!
2. חשיבות השתיה הינה גם על מנת להאיץ את קצב חילוף החומרים בגופנו וכך לרדת בצורה מיטבית יותר במשקל ובאחוזי השומן בגופנו! דמיינו איש שאוכל כמו שצריך אבל לא שותה. מי יוריד את הפסולת בגופו לכיוון היציאה מהגוף אם הוא לא ישתה? התשובה היא שאף אחד. כמובן שהנוזלים נכנסים לגופנו גם באכילת מזונות מסוימים, אבל גם אז – לא בכמות מספקת ולכן חייבים לשתות.
3. הכי טוב לשתות מים! המים הם נוזל טבעי, הנכנס לגוף ומיד הופך אפקטיבי לעיכול ולחיוניות שלנו. משקאות דיאט הלא אינם ללא קלוריות בכלל, בעוד מים הינו עם 0 קלוריות. חינם! מעבר לכך – גם אם נשתה משקאות דיאט מוגזים, שהינם עם פחות מקלוריה אחת – עדיין מים יהיו טובים יותר לגוף היות והגוף יצטרך קודם כל לנטרל את התוספים שבמשקה שהם מעבר למים. למשל במוגזים יש גיזוז, המאט את כניסת הנוזלים באופן ישיר ואפקטיבי לגוף. ישנו כעת תיווך בין הגוף לבין הנוזל שנכנס. אז מה יעשה הגוף? הגוף יפרק קודם כל את הגז שבנוזל ורק אז ישתמש בו כמים. ומה עם המשקאות בהם יש גם גיזוז וגם תחליפי הסוכר? הבנתם כבר. לא מומלץ. כל תהליך כניסת הנוזלים באופן יעיל לגוף מתעכב ומואט עד לפירוק התוספים הנילווים למים שהיו בנוזל. ברור שעדיף דיאט ספרייט על ספרייט או על מיץ ממותק. אבל הכי יעיל לשתות מים. פשוט.
קפה ותה גם אינם נחשבים למים היות ויש בם קפאין וסוכר/תחליף סוכר. הקפאין משתן וגורם לאיבוד נוזלים דווקא ומגרה את הגוף להפריש אינסולין ואז התגובה היא רצון לעוד משהו מתוק…עדיף שלא.
הצעה: כדי להחשיב את התה כמים – יש לשתות תה שהינו ללא תאין (כתוב ללא קפאין על האריזה) וללא סוכר או תחליף סוכר. אני למשל בחורף מאוד אוהבת לשתות מים חמים עם מקל קינמון. טעים, מחמם והכי חשוב – יעיל לגוף כמו מים נקיים. ניתן גם מים חמים עם נענע, עם לימון, עם גינג’ר. זה נפלא וחינמי.
הנה עוד כמה סיבות להעדפת מים על פני כל שתיה אחרת:
– חסל סדר עצירות – שתיית מים עוזרת לנו לשפר את תהליכי העיכול ועוזרת במניעת עצירות.
– מראה עור צעיר ורענן – היות והמים עוזרים לנקות את הגוף מחומרי הפסולת
– כשאנו שותים מים אנחנו עייפים הרבה פחות! מחסור במים הינו גורם ראשי לעייפות במהלך היום.
– שתייה לא מספקת עלולה לגרום למיגרנות ולצרבות. זה ידוע. אך האם ידעתם ששתייה לא מספקת עלולה לגרום ליתר לחץ דם? לאסטמה? לאבנים בכליות?
– אלרגיות מתפרצות גם הן בשל היעדר שתיית מים כמו שצריך.
– תקינות מנגנון הצמא והרעב בגופנו – שתייה לא מספקת משבשת את מנגנון הצמא וכך אנו מתחילים לא להבין שאנו צמאים ובעצם בטוחים שאנו רעבים כשבעצם גופנו רק היה זקוק לשתיה. התוצאה היא שנאכל יותר ונעלה במשקל, בעוד שכוס שתיה היתה פותרת את הנושא.
דעו, הגוף הינו רובוט חכם. מתוכנת היטב. וכשהגוף לא מקבל נוזלים כמו שצריך – הוא הופך מיובש ולא יכול לשאת מצב כזה ולכן חייב נוזלים. לכן הגוף, במצב של היעדר שתיה באופן כרוני, ייכנס לפעילות חירום ויישאב מים מכל מקור שהוא יוכל מתוך עצמו. כך קורה שמואצת שחיקת הדיסקים בגופנו, כן כן …אלו המפרידים בין חוליות עמוד השידרה. המורכבים מ-75% מים אשר נשאבים לגוף.
והנה עוד עובדה: המים נמצאים יותר בשרירים מאשר בשומן. לכן אדם עם עודף שומן מכיל באחוזים פחות מים בגופו. עוד סיבה עבורו לשתות יותר כי הגוף מראש עובד על קצב חילוף חומרים נמוך יותר מאשר אצל גוף שהינו שרירי יותר. מדהים נכון?
אז את העובדה ששתייה היא חשובה ובעיקר שתיית מים – אנחנו מבינים. כמובן שכעת יותר.
אבל כמה צריך לשתות ביום ואיך נזכור לעשות זאת עם כל המשימות שיש לנו ביום?
אתן לכם פתרון קל:
נהוג לומר שבעונה שאינה קיץ – אדם במשקל 60 קילו זקוק לכ-8 כוסות מים ליום (כוס=220 מ”ל). ועל כל 10 קילוגרמים נוספים – להוסיף עוד כוס מים.
ההצעה שלי היא לפשט את הנוסחה: פשוט לשתות 10 כוסות בחורף ולפחות 12 כוסות בקיץ. כי היות וציינו קודם את העובדה, שמים נמצאים יותר בשרירים מאשר בשומן (לכן אדם עם עודף שומן מכיל באחוזים פחות מים בגופו) ומאחר וכבר אמרנו שלמים תפקיד מכריע בעזרה בפירוק תאי השומן – אנשים המעוניינים לרזות, זקוקים ליותר מים! נקודה!
כדי להרגיל את הגוף לשתיה יש לפזר אותה במשך היום בשיטה הבאה: שתיית כוס מים קטנה לפני ארוחת ביניים ושתיית שתי כוסות מים לפני ארוחה עיקרית (ארוחת בוקר/צהריים/ערב).
בין לבין כמובן שאין בעיה לשתות עוד מים. תחושת הצמא תתחיל לחזור אליכם באופן טבעי לאחר כמה ימים של שתיה כזו. מומלץ לשים בקבוק מים ליד המקומות בהם אתם נמצאים: ליד מחשב, ליד הטלוויזיה, ליד המיטה, באוטו. כך נתרגל לשתיה – פיזיולוגית ומנטאלית.
ואיך נדע אם שתינו מספיק? צבע השתן בהיר.
אז קדימה! כבר לקחתם לגימה?!!
בהצלחה! אני רביץ וצוות SmartEating