הי, שיעור זה לא פתוח לצפייה היות ועדיין לא הגיע זמנו. צעד אחר צעד, נגיע גם אליו :-)

חזרה

מרק הירקות המנצח של אני

מרק ירקות טעים טעים ופשוט להכנה והכי חשוב – חופשי לפני ארוחת צהריים או ערב או במקום ארוחות 11:00 או 18:00. פתרון מצוין לימי החורף הקרים ולאחר הצהריים והערב כשבא משהו מחמם.
הקליקו על התמונה מימין, כדי לראות את המרכיבים ואופן ההכנה

מרכיב עיקרי: ירקות

זמן הכנה: 45 דקות על האש

רמת קושי: קל

רכיבים

3 גזר
3קישוא
חתיכת דלורית
חתיכת דלעת
1 קולורבי
2 עגבניות
1 בצל
צרור פטרוזיליה
צרור סלרי
שורש סלרי אם רוצים
אופציונלי: 1 או 2 תפוחי אדמה.

אופן ההכנה

לוקחים סיר ענק. ממלאים את מחציתו מים ומקלפים בצל אחד גדול וככה כמו שהוא שמים במים. בינתיים חותכים גס גס ירקות כמו גזר, קישוא, דלורית, דלעת וקולורבי. שמים בסיר את הירקות שחתכנו, חוץ מהקישוא. מדליקים האש ומוסיפים צרור נדיב של פטרוזיליה ועלי סלרי (מי שרגיל יכול לשים כף אחת של אבקת מרק עוף, אבל זה לא חובה – אפשר סלרי ופטרוזיליה טרי בלבד). מלח ופלפל לפי הטעם. אחרי חצי שעה מוסיפים גם את הקישוא ומחליפים הפטרוזיליה והסלרי לצרור חדש. שווה את ההשקעה. עוד רבע שעה והמרק מוכן. אני מוסיפה גם שתי עגבניות לקראת הסוף. יותא מעולה. ניתן גם להוסיף תפוח אדמה אבל יש לזכור שאם אכלנו אותו, יש לחשב אותו כפחמימות.

יוצא מרק טעים טעים והכי חשוב – פתרון מצוין לימי החורף הקרים ולאחר הצהריים והערב כשבא משהו מחמם.
במקום קרוטונים או שקדי מרק – נבטים סיניים חינמיים וקראנצ’ים.
הבטחתי פשוט, נכון? 

 

חזרה

    לשאלות ופרטים נוספים

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]