הי, שיעור זה לא פתוח לצפייה היות ועדיין לא הגיע זמנו. צעד אחר צעד, נגיע גם אליו :-)

חזרה

מתכונים לשבועות!

פשטידת פלפלים וגבינות מעולה, ירקות מאודים מנצחים עם פטה עיזים שאין לתאר כמה טעימה, מתכון בסיס לכל פשטידה בריאה ומנצחת! ולקינוח – עוגת גבינה מושלמת!!!

 

פשטידת פלפלים קלויים עם גבינת תבור וגבינה בולגרית (טעים ופשוט להכנה)

מצרכים (כ-10 מנות):

4 פלפלים אדומים בשרניים, 4 צהובים ו-4 ירוקים
250 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
250 גרם גבינה תבור, 5%
250 גרם גבינה לבנה כחושה (עד 5%)
2 שיני שום, כתושות
2 ביצים, טרופות
מלח ופלפל

ההכנה:

חוצים את הפלפלים לאורכם, מנקים מהגרעינים והעוקצים ומסדרים בתבנית התנור כשצידם החתוך כלפי מטה. השתמשו בנייר אפיה לריפוד התבנית, זה מקל על העבודה.

קולים את הפלפלים בחום גבוה עד שהקליפה העליונה חרוכה ברובה, כ10-15 דקות. עדיף לעשות זאת באמצעות חימום התנור כשהוא במצב גריל, אך אם לתנור שלכם אין מצב כזה תוכלו להסתפק בחימומו לטמפרטורה המקסימלית. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מצננים וקולפים.

מערבבים בקערה את הגבינות, השום, הביצים, המלח והפלפל. כיוון שהגבינה הבולגרית מלוחה מאוד אל תגזימו בכמות המלח שאתם מוסיפים.

מחממים את התנור ל180 מעלות.

בתבנית בקוטר 24 ס”מ או תבנית מלבנית מסדרים שכבה של פלפלים ירוקים ומעליהם משטחים מחצית מכמות הגבינות. על שכבה זו מניחים את הפלפלים הצהובים ומעליהם משטחים את שארית תערובת הגבינה. מסדרים מלמעלה את הפלפלים האדומים ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהגבינה מתייצבת.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.

בפשטידה כ-1200 קלוריות, כ-120 קלוריות למנה.

______________________________________________________________________

ירקות מאודים עם גבינת פטה עיזים מעודנת 5%.

 מצרכים:

1 קולורבי
5 פרחי ברוקולי
5 בצלים ירוקים
1 בטטה חתוכה לפרוסות
1 תפוח אדמה פרוס
3 זוקיני
¼ כרוב גדול ופרוס
200 גר’ שעועית ירוקה
3 כפות שמן זית. מלח ופלפל.
250 גר’ גבינת פטה עיזים מעודנת 5% שומן

ההכנה:
מאדים את הירקות בסיר אידוי בהדרגה – תחילה הירקות הקשים ובהמשך את הרכים – עד למידה הרצויה. מעבירים לכלי הגשה, זורים גבינת פטה עיזים טעימה מעל ומגישים.

_____________________________________________________ 

פשטידות ירקות והבסיס למילוי פשטידה

1/5 תבנית אינגליש קייק – שזה ממש לא מעט – היא ארוחת ערב

(מנה שמשלבת חלבון ופחמימה ולכן טובה כארוחת ערב או לצהריים כארוחה קלה ובערב את ארוחת הצהריים החמה. רצוי עם המון ירקות לפני, באמצע או אחרי כדי שישביע).

הבסיס לפשטידה (בתבנית אינגליש קייק):

חצי גביע קוטג’ 5% וחצי גביע ג. לבנה 5% (אפשר גם גביע גבינה רכה 5% מסוג אחד , במקום חצי וחצי)
100 גרם גבינה בולגרית 5% או תבור 5%
ביצה
3 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
מלח , פלפל – קמצוץ J
שום, בזיליקום, פטרוזיליה- רשות

מילוי הירק:

למילוי הירק ניתן לשים כל ירק שבא לנו- פטריות, בצל (לאדות במקום לטגן), תרד, כרובית, קישואים, ברוקולי…

אופן הההכנה:

מערבבים את הביצה, הגבינות, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים תבלינים ככל שנחפוץ (חינם…חינם… ). מוסיפים את הירק-

* אם בחרתם בבצל כדאי לפני את הבצל לאדות במחבת אך גם ניתן להשחים עם תרסיס

* ירקות טריים כדאי לאפות 10 דקות בתנור או לרכך במים חמים ואז להוסיף

* סנפרוסט ניתן להוסיף ישירות לפשטידה.

אופים בתנור שחומם על חום של 200 מעלות למשך רבע שעה או עד שמשחים.

בודקים עם קיסם שמוכן ולא “רטוב”.

ניתן לעשות גם בתבנית של קאפקייקס ואז זה יוצא מקסים – קונספט של פשטידות אישיות . טוב גם לאירוח.

_______________________________________________

עוגת גבינה מעולה וקלה לשבועות
פינת עידוד מושלמת לשבועות – 14 מנות, כל מנה שווה כ-100 קק”ל.

 חומרים:
500 גר’ גבינה לבנה 5%
חצי שקית אינסטאנט פודינג וניל (40 גרם)
כוס וחצי חלב וניל 1% (150 מ”ל)
חבילת פתי בר פצפוצי שוקולד (28 ביסקוויטים קטנים)
2 כפות סוכר או 3 שקיות ממתיק
כפית תמצית וניל

אופן הההכנה:

מערבבים את החלב עם הפודינג, תמצית הוניל וסוכר או ממתיק. ונותנים לתערובת כמה דקות להתקשות. מכניסים את הגבינה ומערבבים.

בינתיים טובלים 16 ביסקוויטים בחלב וניל (חצי כוס) ומניחים בתבנית.

לוקחים עוד 12 ביסקוויטים ומפוררים. שופכים את תערובת הגבינה על הביסקוויטים ומפזרים את פירורי הביסקוויט מעל. מכניסים לפריזר לשעתיים.

בתאבון!

אני רביץ וצוות המדריכות

חזרה

    לשאלות ופרטים נוספים

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]