הי, שיעור זה לא פתוח לצפייה היות ועדיין לא הגיע זמנו. צעד אחר צעד, נגיע גם אליו :-)

האם אתם מרגישים שירידתכם במשקל אינה מספקת למרות המאמצים ושמשהו “לא הולך בכיוון הנכון”?

יש לבדוק מחדש את התפריט – אולי ישנה תוספת לא מודעת של אכילה: לא פעם – למרות שאנחנו משוכנעים שאנחנו אוכלים נכון – חשוב לבדוק אולי בכל זאת חרגנו. “קצת” מזה ורק “קצת” מההוא, מצטברים לקצת הרבה ומעכבים את המשך הירידה. כך יתגלה לנו, שאמנם נדמה לנו שאנחנו שומרים על התפריט בצורה הטובה ביותר, אך למעשה, מבלי שנשים לב, אנחנו מרשים לעצמנו לאכול דברים שמהם נמנענו בכל מחיר בתחילת התהליך או ששתפאום הגדלנו כמויות בלי לשים לב. למשל, ליקוק של כפית שוקולד למריחה אחרי הכנת הכריך לילד, תוספת רוטב לסלט בלי למדוד במדויק את הכמות, נשנוש של כף אורז בעמידה בזמן הכנת המזון. כל אלה עשויים להצטבר לחריגה לא קטנה של כמה מאות קלוריות ביום. לכאורה לא הוספנו אוכל, אבל צריכת הקלוריות עלתה.

אל תוותרו על הירקות!

אכלו ירק תמיד בתחילת ארוחה כדי שתהיה לנו פחות “קיבולת” לאוכל המשמין יותר.

מה לעשות אם אכלתי יותר מדיי? לקזז?

אכלתם יותר מדי? בד”כ הייתם מקזזים, נכון? טעות ואפילו טעות גדולה.
אז מה עושים?
תתעצמו ותמשיכו בתפריט כרגיל. תכננו את הארוחה הבאה כך שלא יהיו בה עוד מעידות.
אבל אל תקזזו!
עצם הקיזוז יכניס אתכם שוב לחישובים ולמחשבות לא מקדמות ולא מפרות.
כי אז אתם כל הזמן נמצאים במעגל של ענישה עצמית.
אז מה עושים? צאו מזה! אל תקזזו! שנו הרגלים! אימרו לעצמכם שבפעם הבאה תשנו דרך התנהלות ותכוונו לכך שזה לא יקרה שוב. בינתיים עשו שיפט דיליט (=מחיקה מוחלטת) והמשיכו את יומכם.
קחו את הכל בפרופורציה! אל תקזזו ואל תכנסו למרה שחורה. הכל טוב.

פחמימות – איכלו מלא ומאוזן.

צריכה מוגברת של דגנים מלאים, העשירים בסיבים תזונתיים, תורמת להאטת קצב עיכול הפחמימות ולהפחתת קצב ספיגת הסוכר מהמזון לדם, ובכך תורמת להפחתת הסיכון לעמידות לאינסולין ולסוכרת. הדגנים המלאים מסייעים בהרזיה ותורמים גם להפחתת הסיכון לסוכרת.

אל תחשבו הכל או לא כלום

אל תחשבו הכל או לא כלום – יש כאלו אשר מתחילים בתהליך ירידה במשקל ואומרים לעצמם שהחיים הם שחור או לבן, שזה או שאוכלים שוקולד או שלא או שמרשים לעצמנו או שצמים. יש נקודת אמצע . הרבה אמצע. בין השחור ללבן יש הרבה גוונים של אפור. הבנה של עניין זה היא לב ליבו של התהליך והאחראי המוחלט על חשיבתנו החיובית בהמשך. איך אפשר לחשוב חיובי אם אנחנו כל היום אוכלים סלט ועוד חושבים לעצמנו שזה מה שנדרש מאיתנו כדי לרדת במשקל?

 

מה הכי חשוב לדעת כשעושים ספורט כדי לרדת במשקל?

הכי חשוב להבין את עצמנו ולבצע פעילות גופנית מתונה וכך נמשיך להתמיד ונמשיך לרדת במשקל בצורה נכונה תוך תזוזת הגוף ולא נשבר באמצע. מהי פעילות מתונה? טעות גדולה הינה לחשוב שלא משנה באיזה זמן נגמע 3 קילומטרים, אלא חשוב שנסיים אותם. עדיף שהגוף יהיה בעצימות וכך קצב חילוף החומרים יהיה גבוה יותר כמה שעות אחרי סיום הפעילות. אז הליכה מהירה כמה שיותר היא מצוינת ועדיפה בהרבה מהליכה איטית. איך יודעים? אם אתם מצליחים לשוחח עם הפרטנר שלכם במהלך ההליכה – אתם צריכים להאיץ את הקצב. פעמיים עד שלוש פעמי םבשבוע של הליכה נמרצת אפילו של 20 דקות בלבד – היא מצוינת לנו ועדיפה פי כמה על מאמץ גופני גבוה שלאחריו נישבר ונפסיק עם הספורט לתקופה…

 

    לשאלות ופרטים נוספים

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]